p&t uutiset aktiivisuus loma

Suomalaisten suosimien all inclusive-lomien rinnalle uusimpana lomamuotona on nousemassa aktiivilomat.  Loman ajatus on yksinkertainen – perinteisen aurinkotuolissa makoilun lisäksi matkaan sisältyy myös monipuolisesti treeniä ja terveellistä ruokaa.

Aktiiviloma voi olla rakennettu jonkun tietyn teeman – esimerkiksi jooga tai kestävyysurheilu – ympärille, tai loman ohjelma voi olla myös monipuolinen valikoima eri lajeja, mahdollisesti myös erilaisia ravintoon ja hyvinvointiin liittyviä luentoja.  Aktiivilomiin erikoistuneet hotellit tarjoavat yleensä lisäksi myös erittäin monipuolisen valikoiman hotellin omia, ohjattuja tunteja – joko majoitukseen sisältyen tai pientä ylimääräistä korvausta vastaan.

Euroopastakin löytyy useita sporttihotelleja, jotka on rakennettu juuri aktiivisen aikuisen lomakohteeksi.  Yksi suurimmista tällaisista kohteista on Fuerteventurasta löytyvä Playitas-sporttiresortti. Hotellista löytyy mm. 900 m2 kuntosali, olympiatason uima-altaat, ja puitteet käytännössä kaikkien mahdollisten lajien harrastamiseen.  Hotellin ravintoloiden buffetit ja menulistat on rakennettu hieman perinteistä hotelliruokailua terveellisemmäksi, tukemaan treeniä ja siitä palautumista.

FitFun Travelsin valmentaja Ville Erola kertoo miksi aktiivilomien kysyntä kasvaa myös Suomessa – ja mikä tekee aktiivilomasta parhaan tavan lomailla

”Enää ei riitä, että lomamatkallaan pääsee hiekkarannalle auringon lämpöön. Halutaan harrastaa, liikkua ja syödä terveellisesti. Monipuolisesta kuntoilusta on tullut yhä suuremmalle osalle energisöivä osa arkea ja sen on huomattu tuovan hyvää oloa kaikkeen tekemiseen. Koska loman tarkoitus on mahdollisimman tehokkaasti vapauttaa kehoa sekä mieltä työntäyteisestä arjesta on huomattu, että viikon pelkkä rannalla makoilu ja epämääräinen lomaruokavalio ei olekaan se paras vaihtoehto. Näin innostus on siirtynyt myös osaksi lomamatkoja, joilta haetaan tänä päivänä yhä enemmän kokonaisvaltaista hyvinvointia, elämyksiä sekä uusia samanhenkisiä tuttavuuksia. Parhaimmassa tapauksessa lomalta saadut uudet vinkit kuntoiluun ja ruokavalioon tarttuvat matkaajien käyttöön reissun jälkeiseen elämään ja muista ryhmäläisistä muodostuu elinikäisiä ystäviä, joiden kanssa voi suunnitella seuraavia aktiivilomia.”

 

ota yhteyttalomake